Science fiction-radion går onsdagar 22.00 på Radio AF 99.1 MHz. Förutom på det lokala FM-bandet i Lund kan man även lyssna via internet, och självklart via podradio.

Emma Lilliestam är Science fiction-radions tekniker och konstnärliga ledare (vissa skulle hellre säga despot). Specialområden är bland annat Star Trek, Battlestar Galactica, cyborger, miljövetenskap och Tyskland. De få tillfällen då hon inte sänder radio går hon på journalistutbildningen i Lund, musikar eller tränar yoga.

Leo Berge är inte bara teknolog, han är värmlänning också. När han inte sänder radio spelar han teater eller studerar något tekniskt. Om kvällarna när månen är full vaknar han upp som sitt alter ego Lennart Beige, en riktig torrboll och ingen att leka med för att Lennart är så jävla tråkig.

De första nio avsnitten sände även Chris Vighagen med oss, men efter att ha fifflat för mycket med hyperrymdskorridorer har han hamnat i en time loop och det är oklart när han kommer ur den.

Karolina H, androiden som förekommer i ny version varje vecka, har sedan Chris hamnade i nämnda tidsloop hoppat in som pratare jämte Emma och Leo. När hon inte puttrar runt i korridorerna på rymdskeppet läser hon medie- och kommunikationsvetenskap och överdoserar på fanfiction, Doctor Who och allehanda lemur-, mops- eller kattrelaterade saker.

Emanuel Blume förekommer då och då som Science fiction-radions egen rymdkorrespondent i Göteborg. Han sänder även astronomi-podden Slottspod. Han bloggar också, och när han inte hörs i etern är han utexaminerad miljöfysiker.

Annonser