Emma och Leo har gjort en utflykt till Göteborg och spenderat hela dagen på Bokmässan! Vi är lite star struck efter att ha sett sådana storheter som Rickard Wolff och Jan Guillou in person… eller i alla fall serietecknaren och satirikern Liv Strömquist:


Leo fick också en fin teckning, nämligen en mormor-version av Princess Leia i slav-bikini. Strömquists nya (eller, inte ens utkomna) bok Ja till Liv! öppnar med en scifi-inspirerad serie där denna figur finns med. Vi har även haft en av hennes andra serier som inspiration i Scifiradion, nämligen titelserien i Einsteins fru.

Vi har dock gjort annat än att bara stå i kö för Liv Strömquists autograf. Vi har även stått i kö för Don Rosas autograf!

Denna gigant bland Kalle Anka-tecknare! Det finns ingen som kan göra äventyrsberättelser med sådan humor och verklighetsförankring. Ofta händer det att jag använder Kalle Anka som källa för någonting i verkligheten, och då är det ofta någon av hans serier som har lärt mig detta. Särskilt läsvärt av honom är t.ex ”Allt löser sig”, där Farbror Joakim & co måste åka till jordens mittpunkt för att undvika jordens undergång.

Tyvärr har resa scifiteman varit svåra att hitta bland författarsamtal och seminarier. Madeleine Hessérus har dock precis kommit ut med en bok, Staden utan kvinnor, om ett Stockholm där kvinnorna har byggt murar omkring sig. Pojkar föds vanligen inte, då de väljs bort med hjälp av en genetisk konsult. Jag har inte själv läst boken och hann inte gå på seminariet, men det låter onekligen intressant!

Annonser