Idag var jag och såg min första helt animerade 3D-film. Filmen med det långa namnet du kan läsa i rubriken handlar om den ursöta Tofu kozo, eller Tofu Boy, en ond ande som inte kan skrämmas och därför blir retad av alla andra onda andar och till och med sin egen far. Av skäl som jag inte tycker förklaras särskilt väl hamnar han och hans vän Daruma i Tokyo, där de träffar människobarnet Ai. Hennes föräldrar har uppfunnit en vädermaskin och ett gängtvättbjörnsandar har understött bygget, allt för att uppnå världsherravälde.

Storymässigt lämnar Tofu Boy som synes övrigt att önska. Men det är en klart gullig film!

Detta är Japans första tecknade 3D-film. Intressant nog är talet på japanska, men filmen släpps över hela världen förutom just i Japan. Och jag kan absolut förstå varför den inte släpps där. Med så tunn story lär den inte vara någon hit på hemmaplan, men utlandet är den exotisk, och väger upp avsaknaden av story med gullighet.

Det mest befriande är att den saknar den uttalade sexism som är så vanlig i anime. Det finns till och med kvinnliga karaktärer vars funktion INTE är att vara någons älskare eller mor, och det är mer än vad man kan säga om de flesta västerländska filmer än idag, tyvärr.

Annonser